آشنایی با مزایای برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت یا SOC

 SOC  یا مرکز عملیات امنیت مسئول مانیتورینگ و پاسخ امنیتی سازمان‌ را بر عهده دارد.  تیم SOC که MDR (شناسایی و پاسخ مدیریت‌شده) نیز نامیده می‌شود، معمولاً از تحلیلگران و مهندسان امنیتی تشکیل شده است که تلاش می‌کنند تا حوادث امنیت را شناسایی و بررسی کنند و همچنین در مورد نحوه‌ی رفع ریسک‌های آینده راهنمایی فراهم کنند. مرکز MSSP یا مرکز عملیات امنیت مدیریت شده نیز متشکل از تیم‌هایی هستند که سازمان‌ها، عملیات امنیت خود را به آن‌ها برون‌سپاری می‌کنند و همچنین به سازمان‌ها کمک می‌کنند که برخی از فرایندهای کسب‌و‌کار خود را مدیریت کنند. این خدمات چیزی فراتر از یک راهکار SIEM یا EDR (شناسایی و پاسخ Endpoint) عمومی با هشدارهای ساده هستند. این راه پیشگیرانه‌ای برای مدیریت عملیات امنیت سایبری کلی است. برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت مزایای زیادی دارد، اما می‌توان این مزایا را به سه حوزه کلیدی تقسیم کرد: صرفه‌جویی در هزینه، دسترسی به منابع تخصصی و بهبود وضعیت امنیت.


مرکز عملیات امنیت یا SOC


شاید صرفه‌جویی در هزینه واضح‌ترین مزیت برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت باشد. با برون‌سپاری عملکردها به یک ارائه‌دهنده‌ی Third-Party، سازمان‌ها می‌توانند از سربار پرهزینه مربوط به ساخت و نگهداری تیم داخلی خودشان اجتناب کنند. یکی دیگر از مزایای کلیدی برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت نسبت به مرکز عملیات امنیت داخلی، دسترسی به منابع تخصصی است

شرکت‌هایی که به دنبال حفظ امنیت شبکه خود هستند، بهتر است از شرکت امنیت شبکه، با ابزارهای امنیتی نظیر APKWAF و فایروال برنامه تحت وب استفاده کنند. امنیت سایبری یکی از مهم‌ترین مسائل در دنیای فناوری اطلاعات است که در هر روز با رشد روزافزون تکنولوژی و اتصالات شبکه‌ای، اهمیت آن بیشتر می‌شود. برای حفظ امنیت شبکه و جلوگیری از تهدیدات سایبری باید از NGFW ایرانی استفاده کرد.

یک تیم امنیت مدیریت‌شده‌ی خارجی چطور می‌تواند به سازمان‌ها کمک کند که ریسک‌های امنیت سایبری خود را به حداقل برسانند؟

هر ضعف در سازمان‌ توانایی این را دارد که امنیت کلی آن را به خطر بیندازد و با وجود چشم‌انداز تهدیدات سایبری که دائماً درحال تکامل هستند، عقب نیفتادن از روندهای جدید می‌تواند کار مشکلی باشد. اینجاست که تیم امنیت مدیریت‌شده‌ی خارجی می‌تواند مفید واقع شود. با برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت یا SOC سازمان‌، می‌توانیم از تخصص و منابع بهره ببریم تا ریسک را به حداقل برسانیم.

روند این عملیات به این صورت است که تیم SOC با سازمان همکاری خواهد کرد تا نیازهای به‌خصوص و اهداف سازمان را درک کند و سپس یک راهکار امنیتی را طراحی می‌کند که پاسخگوی آن نیازها باشد. این تیم دائماً مانیتورینگ و گزارش‌گیری مداومی را فراهم می‌کند تا به کاربران کمک کند نسبت به تهدیدات و آسیب‌پذیری‌ها آپدیت باشند. با برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت، می‌توان روی اهداف اصلی کسب‌و‌کار تمرکز کرده و در همین حال سطح بالایی از امنیت را حفظ کرد.

چه سازمان‌هایی به مرکز عملیات امنیت نیاز دارند؟

سازمان‌هایی که می‌خواهند از داده‌ها و سیستم‌های خود در مقابل حملات سایبری پیچیده حفاظت کنند، به یک مرکز عملیات امنیت (SOC) نیاز دارند. مرکز عملیات امنیت تیمی متشکل از متخصصان امنیتی است که با هم کار می‌کنند تا شبکه‌ها و سیستم‌های یک سازمان‌ را مانیتور کرده و تهدیدات امنیتی را کشف کنند.

SOCها از انواعی از ابزار‌ها و تکنیک‌ها استفاده می‌کنند تا تهدیدات سایبری را شناسایی کرده و به آن‌ها پاسخ بدهند. آن‌ها همچنین با تیم‌های دیگر در سازمان‌ مثلاً تیم پاسخ به حادثه کار می‌کنند تا حملات را بررسی کرده و از حملات آینده پیشگیری کنند.

SOCها مهم هستند زیرا به سازمان‌ها این توانایی را می‌دهند که به‌طور فعال و پیشگیرانه در مقابل تهدیدات سایبری از خود دفاع کنند. با مانیتورینگ شبکه‌ها و سیستم‌ها برای پیدا کردن تهدیدات، SOCها می‌توانند به‌سرعت حملات را شناسایی کنند و قبل از اینکه حملات آسیب قابل‌توجهی بزنند به آن‌ها پاسخ دهند.

مزایای برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت یا  SOC 

در ادامه به طور کامل با مزایای برون سپاری مرکز عملیات امنیت یا SOCآشنا خواهید شد. 

برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت یا SOC داخلی؟

تا این جا به این نتیجه رسیدیم که مرکز عملیات امنیت یا SOC بخشی حیاتی از وضعیت امنیتی هر سازمانی است. اما بهترین راه برای اجرای مرکز عملیات امنیت چیست؟ به‌صورت داخلی یا برون‌سپاری؟

هر دو رویکرد نکات مثبت و منفی خود را دارند. SOCهای داخلی را می‌توان به‌طور دقیق‌تری با استراتژی امنیتی کلی سازمان‌ تطبیق داد. آن‌ها همچنین دارای این مزیت هستند که می‌توانند از تجربه کارمندان داخلی که با سیستم‌ها و فرایندهای سازمان‌ آشنا هستند استفاده کنند.

برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت می‌تواند دسترسی به گستره‌ی وسیع‌تری از تخصص و منابع امنیتی را فراهم کند. این نوع SOC همچنین می‌تواند مقرون‌به‌صرفه‌تر باشد، زیرا نیازی نیست که سازمان در ساخت و نگهداری زیرساخت SOC خودش سرمایه‌گذاری کند.

اما کدام مورد رویکرد مناسب‌تری برای سازمان‌ است؟ این انتخاب به نیازها و شرایط بستگی دارد.

برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت تأثیر نقض امنیتی را کاهش می‌دهد

برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت می‌تواند تأثیر نقض‌های امنیتی را کاهش دهد. یک SOC می‌تواند شناسایی و پاسخ سریعی را برای یک نقض امنیتی فراهم کند و همچنین به مدیریت حوادث و جرم‌شناسی کمک کند. با برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت، سازمان‌ها می‌توانند روی عملکردهای کسب‌و‌کار اصلی خود تمرکز کنند و مانیتورینگ امنیتی را به متخصصان بسپارند.

سازمان‌هایی که از تخصص یک MSSP استفاده می‌کنند، از چندین مزیت بهره‌مند می‌شوند.  این مزایا عبارت‌اند از:

بهبود وضعیت امنیت: برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت می‌تواند به بهبود وضعیت امنیتی کلی سازمان‌ کمک کند. زیرا یک SOC می‌تواند قابلیت مانیتورینگ و هوش تهدیدات بیست‌وچهارساعته را فراهم کند که به شناسایی و پاسخ سریع به تهدیدات کمک می‌کند.

کاهش تأثیر نقض امنیتی: اگر یک نقض امنیتی رخ دهد، داشتن SOC باعث کاهش تأثیرگذاری آن خواهد شد.

برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت زمان پاسخ به حادثه و اقدامات مدیریتی را بهبود می‌بخشد

شرکت ها و سازمان‌ها به دنبال راه‌های بهتری برای مدیریت‌ افزایش ریسک‌های امنیتی و الزامات تطبیق‌پذیری هستند. یکی از راه‌ها برای مدیریت این مسائل، برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت یا SOC است. یک SOC می‌تواند مزایای زیادی داشته باشد، از جمله بهبود زمان پاسخ و اقدامات مدیریتی.

یک SOC کارآمد می‌تواند به سازمان‌ کمک کند که زمان پاسخ خود را بهبود بخشد. دلیلش این است که SOC می‌تواند مانیتورینگ دائمی سیستم‌ها و شبکه‌های سازمان‌ را به انجام برساند. این یعنی تهدیدات احتمالی را می‌توان به‌سرعت و قبل از اینکه آسیب جدی ایجاد کنند شناسایی و رفع کرد.

یک SOC همچنین می‌تواند به سازمان‌ کمک کند که اقدامات مدیریتی خود را بهبود بخشد. به این دلیل که SOC می‌تواند گزارش‌های جامعی را در مورد وضعیت امنیتی سازمان‌ فراهم کند. این گزارش‌ها می‌توانند مشخص کنند که کجا نیاز به بهبود دارد. به‌علاوه، یک SOC می‌تواند در مورد بهترین راهکارها برای مدیریت امنیتی توصیه‌های لازم را ارائه دهد.

برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت تأثیر نقض امنیت سایبری را به حداقل می‌رساند

SOC می‌تواند به شناسایی و کنترل سریع نقض‌های امنیتی کمک کند و آسیب احتمالی را به حداقل برساند. SOCها همچنین می‌توانند به شناسایی عامل اصلی نقض امنیتی کمک کنند و اقداماتی را انجام دهند تا از رخ دادن مجدد چنین نقضی پیشگیری شود. در برخی از موارد، یک SOC حتی می‌تواند به مذاکره با مهاجمین کمک کند و آن‌ها را راضی کند که داده‌های به سرقت رفته را حذف کنند.

در دنیای امروز نیاز است که بدانید امنیت سایبری و threat hunting مرتبط با آن، از مهمترین موضوعاتی است که در عصر حاضر برای شرکت‌ها و سازمان‌ها بسیار حائز اهمیت است. یکی از راهکارهای امنیتی موثر برای دسترسی امن به اینترنت، جداسازی شبکه اینترنت از شبکه داخلی نیز می باشد.

ارائه محافظت ۲۴*۷ در برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت

اگر تحلیلگر امنیتی یک سازمان بیمار یا سفر باشد، ممکن است سازمان در معرض ریسک نقض امنیتی قرار بگیرد. بدون وجود فردی که به‌صورت ۲۴ ساعته شبکه را مانیتور کند، افراد دچار ریسک حمله می‌شوند.

برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت می‌تواند خیال سازمان را راحت کند، زیرا می‌دانیم که حتی وقتی کارمندان داخلی در دسترس نیستند، شبکه توسط متخصصان مانیتور می‌شود. یک مرکزعملیات امنیت مدیریت‌شده خوب، مانیتورینگ و پاسخ به حادثه را به‌صورت دائمی فراهم می‌کند تا خیال افراد سازمان راحت باشد که کسب‌و‌کارشان تحت حفاظت است.

در صورت رویداد یک نقض امنیتی، داشتن یک مرکز عملیات امنیت می‌تواند آسیب را به حداقل برساند و باعث شود که سازمان به‌سرعت به رویه عادی خود بازگردد. تیم SOC می‌تواند حادثه را بررسی و دلیل اصلی آن را شناسایی کند تا اقدامات لازم برای پیشگیری از رخ دادن مجدد حادثه انجام شود.

چهار دلیل سرمایه‌گذاری روی SOC برون سپاری شده

امروز سازمان‌ها بیش از هر زمان دیگری نیار به استفاده از خدمات شرکت امنیت شبکه دارند. از آن‌ها انتظار می‌رود که شبکه‌های خود را در مقابل تعداد رو به افزایش تهدیدات سایبری ایمن کنند، اما معمولاً منابع لازم را برای این کار ندارند. کاربرد SOC همینجا است.

برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت می‌تواند مزایای زیر را برای سازمان‌ها فراهم کند:

افزایش امنیت: یک تیم با تجربه و واجد شرایط متشکل از متخصصان امنیتی می‌تواند مانیتورینگ و حفاظت بی‌وقفه‌ای را برای سازمان‌ها فراهم کند و به آن‌ها کمک کند که پیش از اینکه تهدیدات آسیب جدی ایجاد کنند، آن‌ها را شناسایی و متوقف کنند.
صرفه‌جویی در هزینه: برون‌سپاری مرکز عملیات امنیت می‌تواند نسبت به استفاده از تیم امنیتی داخلی، مقرون‌به‌صرفه‌تر باشد، زیرا دیگر نیازی به سرمایه‌گذاری روی تجهیزات یا آموزش‌های پرهزینه نیست.
بهبود کارآمدی و سرعت: یک مرکز MSSP می‌تواند به سازمان‌ کمک کند که سریع‌تر به تهدیدات پاسخ دهد و باعث کاهش تاثیرگذاری حمله‌ی سایبری روی کسب‌و‌کار گردد.
تخصص و نوآوری: یک MSSP حرفه‌ای می‌تواند تخصص یک تیم اختصاصی را برای سازمان‌ به ارمغان بیاورد و در همین حال دسترسی به آخرین راهکارهای امنیتی را به کاربران ارائه دهد.

 نتیجه‌گیری

مزایای برون سپاری مرکز عملیات امنیت بسیار زیاد است. از جمله آن ها می توان به این موارد اشاره کرد: کاهش هزینه کلی عملیات امنیت، دسترسی به بالاترین سطح از تخصص امنیتی و آزاد کردن منابع داخلی برای تمرکز روی اولویت‌های دیگر.

 وقتی که برون‌سپاری SOC به‌درستی انجام شود، می‌تواند حرکتی راهبردی باشد که به سازمان‌ها در بهبود وضعیت امنیتی کلی خود کمک خواهد کرد.

 

Comments